En stålhall från LLENTAB är skräddarsydd från insidan och ut, för verksamheten och människorna i den. Oscar Medtec är Sveriges ledande leverantör av undersökningsmöbler och medicinkylskåp för sjukvård, apotek och laboratorier. Hallen i Kungälv stod klar 2015.   

Oscar Medtec satsade med LLENTAB

För ett par år sedan stod företaget Oscar Medtec inför valet att rusta upp de befintliga lokalerna inne i Kungälv eller bygga helt nytt. De valde att satsa.

– När pappa och min bror Fredric först nämnde LLENTAB tänkte jag direkt på den klassiska hallen med sadeltak, säger Linda Ericson, vice VD och marknadschef på Oscar Medtec.
Lokalen vid E6:an strax utanför Kungälv blev något helt nytt. Med en invändig takhöjd på 8,5 meter, en vit fasad med stora glaspartier både utvändigt och invändigt, fick Oscar Medtec en ljus, luftig och kreativ miljö. Med drygt trettio medarbetare, tillhörande personalutrymmen och kontor samt all produktion, lager och utvecklingsavdelning under samma tak var kraven på den nya lokalen omfattande.
– Vi ville ha flexibla lösningar att kunna växa i, expansionsmöjligheterna är viktiga för oss, berättar Linda.  
Kraven var också utseendemässiga - en snygg design och en kreativ miljö.
– Vi vill att lokalerna speglar verksamheten - rent, snyggt, vitt och hög kvalitet, förklarar Linda. Vid flytten bytte vi samtidigt namn och grafisk profil.
Läget vid E6, där det varje dygn passerar drygt 40 000 bilar, ger god exponering och är en av lokalens fördelar. Men med läget kom också vissa krav om ett visst avstånd från vägen och en fasad bestående av 20 procent glas. 
– Jag har inte sett någon snyggare LLENTAB-hall, säger Linda leende. 
Fredric Ericson, VD på Oscar Medtec flikar in.
– Fördelarna är även arbetsmiljön, flödet och logistiken. Den höga takhöjden var ju också ett taktiskt val, vi kommer aldrig att bli begränsade. 

”LLENTAB lyckas med helheten”
Oscar Medtec anlitade en projektledare som höll i alla trådar, skrev ramavtalen och hjälpte till att samordna nybyggnationen mellan de sex olika entreprenörer som var inblandade. 
– Kjell Arefjäll arbetade nära såväl leverantörerna som oss och stämde hela tiden av med oss längs vägen, berättar Fredric.
Byggprocessen tog exakt ett år och inleddes med drygt ett halvårs planering och förberedelser.
– Vi har varit väldigt nöjda genom hela resan och känt stor tillit. LLENTAB lyckas verkligen med helheten genom bra medarbetare, flexibla lösningar och goda referenser, säger Fredric. 

Syskonen Fredric och Linda Ericson.

LLENTAB har levererat stommen, skalet, trappan, dörrar och glaspartier.