Maskinhallar, Stålhallar & Stålbyggnader

LLENTAB Sandwichpaneler

LLENTAB Sandwichpaneler gör oss till en kvalificerad samarbetspartner för välisolerade och kostnadseffektiva byggnader med väggar av våra egna underhållsfria och energieffektiva sandwichpaneler.

Banner _Video

Panelerna är högklassiga med ytskikt av stålplåt och en kärna av stenull. De används i huvudsak i fasader och innerväggar i kommersiella, industriella, kontors-, lager- logistik och offentliga byggnader, sporthallar samt affärslokaler.

Vår lösning med sandwichpaneler inkluderar allt du behöver för att färdigställa en konstruktion: element, infästningar, beslag, profiler, tätningar, samt teknisk support av allra högsta klass. LLENTAB´s panellösningar uppfyller alla krav inom modernt byggande: attraktiv design, utmärkt brandsäkerhet, långa spännvidder, korta konstruktionstider, energi- och kostnadseffektivitet.

Sandwichpanelerna erbjuder också nya möjligheter när det ställs speciella krav som t.ex. extra brandsäkerhet, hygien, skyddsklassning och miljöanpassning. Tillsammans med optimal detaljutformning uppfyller dessa moderna lösningar för sandwichpaneler alla krav på teknik, estetik och budget för alla parter inblandade i ett byggprojekt.

Trippel -panel 20130103 01

Egenskaper hos LLENTAB Sandwichpaneler


LLENTAB Sandwichpaneler
är isolerade byggpaneler som utvecklats för att möta marknadens önskemål om enkla, estetiska och energieffektiva byggmaterial. LLENTAB´s paneler vinner också på kort byggtid till färdig vägg, jämfört med traditionella väggar.

Lufttätheten i panelerna bidrar till att energiförbrukningen minskar i förhållande till en konventionell regelvägg. De innovativa panelskarvarna har en gummilist (EPDM-list) som ligger monterad i noten redan vid leverans. Detta för att uppnå bästa luft- och regntäthet. Skarven mellan panelerna är fri från köldbryggor.

I panelerna används varmförzinkad lackerad stålplåt och en kärna av obrännbar stenull i tjocklekar från 100 till 300mm.

Panelmönster kan väljas mellan V-RIB 200, med ett dekorveck som repeteras var 200mm, VRIB 600, ett dekorveck i mitten på varje panel och FLAT, en slät panel som endast ger skarven mellan panelerna som en dekorlinje. Panelerna kan naturligtvis levereras i olika kulörer och ytbeläggningar. Det finns 20 ”blanka” och 7 ”matta” kulörer att välja mellan.

Våra sandwichpaneler är registrerade i BASTA samt bedömda av Sunda hus och Byggvarubedömningen.
Syftet med BASTA är att tillhandahålla fritt tillgänglig information om trygga materialval. I databasen finns de bygg-och anläggningsprodukter som klarar BASTA: s krav på kemiskt innehåll. Läs mer om bedömningarna samt ta del av bedömningsresultat under Hållbart byggande.

För att läsa mer om panelernas tekniska funktioner och egenskaper kan du klicka på länken nedan.

Teknisk information om LLENTAB Sandwichpaneler